Rernu zagrejte na 200°C. Pleh vrlo tanko premažite uljem.
U činiji pomešajte višnje, griz i 8 kašika šećera. Ostavite 5 –10 minuta da griz veže sok.
U manjoj činiji spojite 150 ml ulja i 150 ml vruće vode i promešajte.
Prvu koru stavite na radnu površinu i premažite prelivom. Prekrijte drugom, opet premažite. Stavite treću, premažite tanko.
Po trećoj kori rasporedite šestinu fila uz donji rub. Po filu pospite pola kašike preostalog šećera (od one 4 kašike).
Zavrnite krajeve ka unutra i urolajte čvrst, ali ne zbijen rolat. Prebacite u pleh.
Ponovite slaganje dok ne potrošite sav materijal. Trebalo bi da dobijete između 3 i 6 rolnica. Gornje strane rolnica tanko premažite prelivom.
Pecite 25–30 min na 200°C, zatim smanjite na 180°C i pecite još 10-ak minuta, dok rolat ne dobije lepu zlatnu boju.