U većoj činiji pomešaj mlaku vodu, kvasac i šećer. Promešaj i ostavi 5 minuta da zapeni.
Dodaj ulje i so pa umešaj oko polovinu brašna kašikom. Zatim postepeno dodaj ostatak brašna dok ne dobiješ mekano testo.
Mesiti 8 do 10 minuta dok testo ne postane glatko i elastično.
Pokriti i ostaviti da naraste na toplom mestu 60 minuta ili dok se ne udvostruči.
Premesiti, oblikovati veknu ili prebaciti u kalup obložen papirom ili brašnom. Ostaviti da opet naraste 15 do 20 minuta.
Rernu zagrejati na 200°C. Po želji premazati žumancetom umućenim sa kašikom ulja i napraviti plitke zareze.
Peći 30 do 35 minuta dok korica ne postane zlatno smeđa. Po dnu vekne treba da se čuje šuplji zvuk. Izvaditi i ohladiti na rešetki 20 minuta pre sečenja.